Saturday 31 January 2015

Karabük Fenerbahçe Maçı Sonrası

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal açıklama yapıyor:  "Biz fazla pas yapıp, topun hızını artırarak oynamak isteyen bir takaımız fakat bu akşam topun hızını artıramadık. Çok coşkulu oynayamadık."
Her zaman gerekli midir ? Bu maçta gösterdikleri saha içi performans kendi kontrollerinde mi gerçekleşti yoksa rakip mi ona zorladı ? Sonuç  önemli değildir.  Önceki yazıda Fenerbahçe'nin "aşırı  ısındığını" belirtmiştik. Oyuncuların ortalama performansı 150 üzerinde idi. Bugün ise 60 civarında kaldı. Selçuk Şahin, Emenike, Ribas en iyi performansı gösterirken 100 puan üzeri not aldılar. Geçen hafta ise 9 oyuncu aynı şekilde 100 puan üzerinde idiler. Soğuma sürüyor. Bu ne kadar riskli durumdur ? Gaziantep maçı yaklaşırken göreceğiz.
Karabük tarafında ise Tolunay Kafkas açıklama yaptı: Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas ise oyunun büyük bir bölümünde hakim olan tarafın Kardemir Karabükspor olduğunu söyledi. Rakibin yaratıcı oyuncuları olduğunu hatırlatan Kafkas, "Küçük hataları maalesef affetmiyorlar.
Takım düşüş döneminde idi ve geçmiş performansının üzerine çıkması zordu ama yanlış tercihleri de oynattığını düşünüyoruz. Kötü performans gösteren ve arada düzgün oyun ortaya koyan Forvet ile şanslı idi.
Emre Güngör defans için yanlış tercih idi. Defans ortalama olarak kötüye gidiyordu ama bu durum şiddetlendirmiş oldu.
Karabük Lig'de kalacak ise bol gollü maçları kabullenmesi gerekiyor ve forveti genel performansı belirleyecektir.
15 maçtır oynayan 3 oyuncu dikkat çekiyor: Traore, Ayık, Kayhan. Bu üçlü sahada  tutulursa  takım daha iyi performans gösterebilir. Son 6 haftada gösterdikleri performans ile gelecekkte daha iyi üçlü olacaklarına işaret ediyorlar.

www.cemsengezer.com

Sunday 25 January 2015

Fenerbahçe fazla ısındı

Son hafta oyunuyla oyuncu performansı ortalama 163 puan oldu.  
Bu sezon ortalaması ise 85 idi. Yani oldukça "sıcak" durumdan bahsedebiliriz. Bu temponun devam etmesi zor görünüyor. Gelecek haftalarda sezon ortalaması yükselirken haftalık performansının düşmesini beklemekteyiz.
Bazı örneklerle de devam edebiliriz: Dirk Kuyt 17 haftadır sahada ve ortalaması 140 iken, son hafta puanı 398 oldu. Neredeyse 3 misli performans göstermiş durumdadır. Diğer 17 hafta performansı gösteren Gökhan Gönül ise 114 puan ortalamada ve son hafta 291 puan topladı.
Bu iki oyuncunun genel gelişimine baktığımızda ise; 10. hafta sonrasında birlikte oyunlarından gelen ortalama puanlarının "düzenli" şekilde arttığını görmekteyiz.  Lig ortalaması 127 iken son hafta ortalaması 345 olan bu oyuncuların ciddi şekilde yüksek performansta olmaları ileride sıkıntı yaratabilir. Ortalamaya yaklaşmaları beklenebilir.
Oyuncuların birlikte devam etmeleri halinde, 6 maçlık seride, Gaziantep maçı ve sonrasında sıkıntılar görülebilir.
Fenerbahçe takımı geneli için de benzer düşünebiliriz. Takım ortalama puanı tekrar 120 altına gerileyebilir.
www.cemsengezer.com